21 maj 2007

Rygrad som en vingummibamse

Ja, det må jeg nok indrømme, at jeg har. Knap havde jeg besluttet at få Munken og mohairstolaen færdige, før jeg gik i panik over adskillige dage i sommerhus uden valgmuligheder,så...

Jeg dykkede ned i lageret og fandt Kauni multifarvet samt en opskrift fra Garnstudio. Trøjen forelskede jeg mig allerede i, da den kom som forslag til Drops bladet. Så snart den kom på nettet, blev der gemt en kopi her hos mig. Den har været fremme med mellemrum, men så har der lige været noget andet, der skulle laves færdigt. Man starter med rigtigt mange masker og 1. p måtte jeg strikke et par gange, inden det lykkedes mig at få rigtigt gang i mønsteret, men nu kører det:

Munken blev dog strikket færdig først, så lidt rygrad er der tilbage. Jeg har ikke strikket den med hætte, men med krave a la Japansk Rib. Jeg går dog og overvejer, om kraven skal være en smule større, lidt anderledes eller bare er fin, som den er.


Og da panikken nu var i gang inden sommerhusturen, smed jeg også lige lidt strømpegarn i kassen. Strømperne er til min svoger - hans julegave 2006, så det er vel på tide at få dem strikket. Det er det første par strømper, jeg går i gang med, siden Webstriks strømpeår 2005!



Og så strikkede jeg faktisk også på stolaen. 3 masker frem OG 3 masker tilbage!

15 maj 2007

Planer

er åbenbart ind i mellem til for at glide ud i sandet.

Jeg havde store planer for weekend'en. Alene hjemme med mellembarnet så der skulle strikkes/hækles til den store guldmedalje. Sådan blev det ikke helt, men der blev slappet gevaldigt af.

Munken fik første ærme, som jeg derefter trævlede op, fordi jeg ikke brød mig om fordelingen af indtagningerne. Ærmet er strikket igen og ærme nr. 2 er godt på vej. Billede følger, når den er færdig.

Billedet af Birch tørklædet snyder - det måler faktisk 26 x 176 cm uden at være strakt i facon.

Der er mange, mange trøjer/tørklæder/tasker, jeg gerne vil i gang med, men det bliver ikke til det store. Der er åbenbart for mange valgmuligheder og så er det svært at komme i gang. Eller rettere - det er nemt at komme i gang, men langt sværere at færdiggøre noget, før jeg går i gang med det næste, SÅ jeg har bestemt mig for, at Munken og mohairstolaen skal være færdige, før jeg går i gang med noget nyt - måske ;-)

03 maj 2007

Hurtig opdatering

Birch tørklædet er færdigt. Enderne er hæftede, men endnu ikke klippet til. Nu mangler "bare" vask og udspænding. Jeg er ikke sikker på, at jeg får det gjort, før tørklæde sæsonen starter igen. Men hvem ved, hvad man kan finde på på en regnvejrsdag (som vi forhåbentligt ikke får for mange af).


For en hel del år siden strikkede jeg Marianne Isagers Munken til min svigerinde. I påskedagene kom min svigerinde på besøg i sommerhuset medbringende sin "munk". En stille aften i sidste uge kom jeg til at tænke på den igen og der er som regel ikke langt fra tanke til handling, når det drejer sig om strik! Frem med garn og pinde.

Jeg har ikke garn nok til at strikke med 3 tråde, men er gået i gang med 2 tråde og det passer fint med strikkefastheden. Jeg er ikke helt sikker på, om jeg har garn nok. På papiret skulle der være rigeligt, men..... Nu ved jeg så også, at min søster købte garn på samme tid som mig, så jeg håber, at hun har en rest, hvis det skulle blive nødvendigt.

Jeg er heller ikke sikker på, at jeg er vild med den blå farve sammen med den brune (farverne på billedet er helt i skoven), men da jeg sjældent går i andet end cowboybukser og da jeg regner med, at trøjen skal have sin faste plads i sommerhuset, så går det såmænd nok.


Snipperne forneden er altså lige lange, selvom det ikke ser sådan ud.

God Bededagsferie.