27 april 2016

Det er jo nærmest uhyggeligt,

som tiden flyver afsted lige nu. Den ene uge tager den næste med en hæsblæsende fart, men det er vel tegn på, at man ikke keder sig.

Tern og Strib er færdigstrikket, selvom det pludseligt blev en anelse op ad bakke. Da jeg kom til at kigge på alle de ender, der skulle hæftes, gik gassen af ballonen og det tog mig en uge at strikke første ærme.

Forrige søndag tog jeg mig alvorligt sammen og i løbet af søndagen blev det andet ærme strikket. Nu ligger den så i et skab og skammer sig, indtil jeg får taget mig sammen til at hæfte enderne:


Der er blevet strikket rigtigt mange strikkeprøver. Jeg har ikke kunnet finde noget som helst, som jeg havde lyst til at strikke, men hver gang jeg faldt over et "måske" projekt, strikkede jeg en strikkeprøve!


Og der er strikket flere end disse!

- Posted using BlogPress from my iPad

11 april 2016

Der er nu strikket

3,5 par strømper i år?!? Jeg er på den 4. type strikkepind og har været nødt til at købe en 5., da jeg ikke har fundet PINDEN endnu.

Lige en lille status på strikkepindene:

  • Knitpro i metal: Fin, fin overgang mellem pind og kabel, men for spids. Når jeg strikker strømper, strikker jeg ret stramt og om det er derfor, at jeg hele tiden fanger halve tråde med de spidse pinde, ved jeg ikke. Til alt andet bruger jeg dem med stor fornøjelse.
  • Knitpro Zing: Fin, fin pind - den bedste indtil nu, men en virkelig elendig overgang mellem pind og kabel. Igen tror jeg, at det er fordi, at jeg strikker så stramt, at overgangen giver problemer. Til alt andet er de rigtigt fine.
  • Addi: Okay pind og kabel, men den får mig alligevel ikke helt op at ringe. Samlet set dog den bedste indtil nu.
  • Knitpro træ: Lisette donerede en Knitpro træpind i den gode sags tjeneste og dem strikker jeg på lige nu. Dejlig pind, men som med Knitpro i metal, er den for spids.

Og så har jeg købt mig en bambus pind, som ligger klar til det næste par. Der går dog lige en 14 dages tid, inden den kommer i brug, så ingen indtryk endnu.

08 april 2016

Endelig

er Formel 1 sæsonen i gang. Det har jeg ventet længe på.

Sådan et Formel 1 løb er en oplagt chance for at få monteret noget strik. Speakernes toneleje ændrer sig drastisk, hvis der er optræk til ballade, så der er rigeligt med tid til at flytte øjnene fra montering til skærm.

Denne tror jeg, at jeg strikkede i 2014 og så har den bare ligget og ventet på en smule montering. Helt tåbeligt, for det er alletiders model, som jeg faktisk har strikket en gang før.

Fakta:

  • Mønster: Fra Lana Grossa - aner ikke, hvor jeg har det nu
  • Garn: 461 gr. Blackhill Højlandsuld strikket med 2 tråde
  • Pind: 5 mm
  • Ændringer: Ingen - tror jeg
  • Hit or sh*t: Igen et hit. Den er allerede taget i brug.

Rigtig god weekend.

03 april 2016

I søndags

satte jeg mig med min iPad og fik møjsommeligt skrevet et langt indlæg for så blot at finde ud af, at jeg ikke kunne oploade det. Det var ellers meget vise ord om dette:

De to cones bagerst til venstre vejer 2 kg - hver! Meget imponerende cones som jeg med fryd har fået både strikkere og ikke-strikkere til at gøre store øjne over. Til sammenligning vejer den hvide cone 1 kg.

Tern og Strib er klar til, at jeg får strikket ærmer på, men hold nu op hvor det mønster giver mange ender at hæfte - som i rigtigt mange ender. Lagde ud med at strikkehæfte, men det er for besværligt på vrangpinde og det blev i det hele taget bumlet, så de må hæftes med nænsom hånd. Hm!

Så er der lidt hækling. Jeg har kastet mig over C2C og det er sjovt. Første forsøg bliver rimeligt simpelt med kun 2 farver. Det går stærkt!

Desuden er årets 4. par strømper på pindene og det er også 4. type pind, jeg er i gang med. Det går stadig fint med de 10 p om dagen. Jeg har ikke sprunget en dag over endnu. Det har været tæt på. Den der tanke: "Jamen, jeg kan jo bare strikke 20 p i morgen” er dukket op et par gange, men jeg er ret sikker på, at hopper jeg på den galej, så er det slut med at strikke strømper i denne omgang. Så det gør jeg ikke!

Rigtig god søndag.